Wetwinkel Amsterdam

Over ons

In de jaren 80 zagen een aantal studenten van de UvA dat veel burgers juridisch tussen wal en schip vielen. Aan de ene kant was hun zaak te klein voor de advocatuur en aan de andere kant konden ze in de juridische wereld hun weg niet vinden. Daarom richtten zij op 9 september 1985 Stichting Wetwinkel Amsterdam op. Deze instelling opereert met 14 enthousiaste rechtenstudenten die op dinsdag- en donderdagavond iedereen met een juridisch probleem bijstaan.

Achtendertig jaar later biedt de Wetwinkel nog steeds juridische hulp aan iedereen die daar behoefte aan denkt te hebben. Want ook nu nog zijn er genoeg mensen die hun weg binnen het juridisch systeem niet of nauwelijks kunnen vinden. 

Ons team

Het team van Stichting Wetwinkel Amsterdam bestaat uit veertien enthousiaste studenten van de Universiteit van Amsterdam. Elke wetwinkelier zet zich voor een jaar eenmaal per week in voor de wetwinkel op een spreekuur, en vervult daarnaast diverse functies in een van de commissies van de stichting. Ons team wordt bijgestaan door verschillende advocaten en ervaringsdeskundigen. Het huidige bestuur bestaat uit Abel de Wijs (voorzitter), Lana Mujcinovic (secretaris) en Bastien Felix (penningmeester).

Raad van Toezicht

Begeleiders