Wetwinkel Amsterdam

Over ons

Sinds 1985 helpt de Wetwinkel op vrijwillige basis hulpzoekenden met hun juridische problemen. Lees hier meer over onze geschiedenis.

 

Oprichting

 In de jaren 80 zagen een aantal studenten van de UvA dat veel burgers juridisch tussen wal en schip vielen. Aan de ene kant was hun zaak te klein voor de advocatuur en aan de andere kant konden ze in de juridische wereld hun weg niet vinden. Daarom richtten zij op 9 september 1985 Stichting Wetwinkel Amsterdam op. Deze instelling opereert met 14 enthousiaste rechtenstudenten die op dinsdag- en donderdagavond iedereen met een juridisch probleem bijstaan.

Vijfendertig jaar later biedt de Wetwinkel nog steeds juridische hulp aan iedereen die daar behoefte aan denkt te hebben. Want ook nu nog zijn er genoeg mensen die hun weg binnen het juridisch systeem niet of nauwelijks kunnen vinden. 

Vijfendertig jaar rechtshulp

Sinds de oprichting van de wetwinkel zet zij zich in om op vrijwillige basis hulpzoekenden het juridisch advies te geven dat zij nodig hebben. Elke cliënt kan bij ons terecht. Wij behandelen een zaak zelf, of wij sturen de vraag door naar andere instellingen of een advocatenkantoor.

In 2020 vieren wij ons zevende lustrum. Daarmee vieren wij ons vijfendertigjarig bestaan, waarmee de leemte in de rechtshulp die reeds in 1970 werd genoemd door Ars Aequi, naar ons volste vermogen dagelijks wordt gedicht. 

Privacyregeling

Dit is het privacyreglement van Stichting Wetwinkel Amsterdam. Het verwerken van persoonsgegevens is nodig om een cliënt van adequaat juridisch advies te kunnen voorzien. Bijvoorbeeld om namens cliënt op te kunnen treden tegenover derden. Omdat wij persoonsgegevens verwerken, zijn de wettelijke bepalingen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing. In dit privacyreglement informeren wij u nader over deze bepalingen. 

Vragen en opmerkingen kunnen worden gericht naar info@wetwinkelamsterdam.nl en worden behandeld door de secretaris van de stichting.

Privacyregeling

Hier vindt u de meest recente versie van onze privacyregeling. Deze privacyregeling is voor het laatst bijgewerkt in 2020.

Algemene Voorwaarden

Hier vindt u de meest recente versie van onze algemene voorwaarden. Deze algemene voorwaarden zijn voor het laatst bijgewerkt in 2013.

Algemene Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden van Stichting Wetwinkel Amsterdam zijn van toepassing op al onze dienstverlening. In deze voorwaarden staat waar u mee akkoord gaat wanneer u onze hulp inschakelt. Bijvoorbeeld dat wanneer u geholpen wordt door een van onze vrijwilligers, deze vrijwilliger namens de wetwinkel handelt, en niet persoonlijk. Of dat wanneer u wilt dat wij voor u naar de rechter gaan, u deze kosten voor ons moet voorschieten. Leest u deze voorwaarden goed door, voordat u onze hulp inschakelt. 

Vragen en opmerkingen kunt u op ieder moment richten aan info@wetwinkelamsterdam.nl en worden behandeld door de secretaris van de stichting.