Wetwinkel Amsterdam

Oprichting

Sinds 1985 helpt de Wetwinkel op vrijwillige basis hulpzoekenden met hun juridische problemen. Lees hier meer over onze geschiedenis.

 

Oprichting

 In de jaren 80 zagen een aantal studenten van de UvA dat veel burgers juridisch tussen wal en schip vielen. Aan de ene kant was hun zaak te klein voor de advocatuur en aan de andere kant konden ze in de juridische wereld hun weg niet vinden. Daarom richtten zij op 9 september 1985 Stichting Wetwinkel Amsterdam op. Deze instelling opereert met 14 enthousiaste rechtenstudenten die op dinsdag- en donderdagavond iedereen met een juridisch probleem bijstaan.

Vijfendertig jaar later biedt de Wetwinkel nog steeds juridische hulp aan iedereen die daar behoefte aan denkt te hebben. Want ook nu nog zijn er genoeg mensen die hun weg binnen het juridisch systeem niet of nauwelijks kunnen vinden. 

Vijfendertig jaar rechtshulp

Sinds de oprichting van de wetwinkel zet zij zich in om op vrijwillige basis hulpzoekenden het juridisch advies te geven dat zij nodig hebben. Elke cliënt kan bij ons terecht. Wij behandelen een zaak zelf, of wij sturen de vraag door naar andere instellingen of een advocatenkantoor.

In 2020 vieren wij ons zevende lustrum. Daarmee vieren wij ons vijfendertigjarig bestaan, waarmee de leemte in de rechtshulp die reeds in 1970 werd genoemd door Ars Aequi, naar ons volste vermogen dagelijks wordt gedicht.